اعتبار وصیت نامهخود نوشت به چه صورت است؟
وصیت نامهخود نوشت سندی عادی به حساب می آید.لکن وارثین و سایر اشخاص ذی نفع میتوانند در اصالت آن اظهار تردید کنند. یعنی بگویند خط و امضا منتسب به وصیت کننده نیست.
در این صورت اثبات انتساب وصیت نامهبه موصی به عهده موصی له یعنی شخصی که به نفع او وصیت شده است می باشد.اگر به تاریخ وصیت و صحت آن اعتراض شود در این صورت کسی که ادعا دارد تاریخ وصیت نامهنادرست است یا تحریف شده است باید این موضوع را در دادگاه ثابت کند.شخصی که وصیت نامه خود نوشت به آن سپرده می شود باید فورا بعد از اطلاع از تاریخ فوت موصی وصیت نامه را به دادگاه محل وقوع ترکه ارائه نماید.
وصیت نامهسری چیست؟
این نوع وصیت نامهترکیبی از وصیت نامهخودنوشت و رسمی می باشد.یعنی وصیت توسط موصی امضا و مهر می شود پس از آن در اداره ثبت محل اقامت او یا محل دیگری که در آیین نامه وزارت دادگستری پیش بینی شده است به امانت گذاشته می شود.
این وصیت نامهاز این جهت ترکیبی از وصیت نامهرسمی و خود نوشت به شمار می رود که با وجود اینکه نزد مأمورین رسمی تنظیم شده است ولی باید به طریقی که برای امانت اسناد در قانون ثبت اسناد مقرر گردیده است در اداره ثبت به امانت گذاشته شود.
وصیت نامهرسمی چیست؟
یکی دیگر از انواع وصیت نامه، وصیت نامهرسمی یا همان وصیت نامه ای است که در دفتر اسناد رسمی تنظیم میشود و تابع تشریفات و مقررات اسناد رسمی است. اعتبار و رسمیت وصیت نامه رسمی از وصیت نامه سری و خود نوشت بیشتر است.
ادامه...
مشاهده پست مشابه : نمونه سوالات ضمن خدمت وصیت نامه حضرت امام خمینی