مفهوم اقرار در امور مدنیو کیفری
همانطور که گفتیم اقرار به معنای گزارش حق یا مسئلهای به ضرر خود و به نفع دیگری است. این تعریف هم در خصوص اقرار در امور مدنیو هم در مورد اقرار در امور کیفریصدق مینماید. منتها نکتهای که باید به آن توجه بیشتری داشت، اثر اقرار و تفاوت آن در امور حقوقی و کیفری است. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا تفاوت آثار اقرار در امور مدنیو کیفری را مورد بررسی قرار دهیم.
اثر اقرار در امور مدنیو کیفری
در واقع، تفاوت آثار اقرار در امور مدنیو کیفری به اصل دعاوی حقوقی و کیفری برمیگردد. به عبارت بهتر، اثر دعوی حقوقی عموماً متوجه مال فرد میگردد. لیکن اثر دعوی کیفری میتواند متوجه حیثیت و آبرو و یا حتی جان فرد اقرارکننده گردد. به هر حال، از آن جایی که اقرار گزارش فرد علیه خود است، چه در امور حقوقی و چه در امور کیفری، به آسانی از سوی قاضی پذیرفته میشود. البته در امور کیفریمستندترین دلیل علیه اقرارکننده محسوب میشود مگر این که در روند رسیدگی به پرونده و دلایل و مستندات موجود در آن، مدارکی متناقض با اقرار فرد یافت شود.
شرایط اقرار
برای این که یک اقرار از سوی مراجع آگاهی و قضایی مورد توجه و قبول قرار گیرد، باید حائز شرایطی باشد. البته این شرایط در امور حقوقی و کیفری متفاوت است. در ادامه به بررسی شرایط قانونی صحت اقرار در امور مدنیو کیفری به صورت جداگانه میپردازیم.
ادامه مطلب »»» مطالب حقوقی
مشاهده پست مشابه : دانلود پایان نامه رشته حقوق با موضوع روند ثبت اسناد در دفتر املاك